florinanews.gr
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Γιαννάκης: “Η Φλώρινα χρειάζεται σταθερότητα και μια δημοτική αρχή έντιμη με όραμα και σχέδιο”

φωτο1
Κοινοποίηση

Για τα κυριότερα έργα της θητείας του μίλησε στο myportal.gr ο δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, ο οποίος διεκδικεί μια ακόμη πενταετία στο δημαρχιακό θώκο. Ο κ. Γιαννάκης αναφέρθηκε επίσης στους στόχους του για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο σε περίπτωση επανεκλογής του τονίζοντας ότι στο νέο πρόγραμμα θα δοθεί έμφαση στην ολοκλήρωση των εμβληματικών παρεμβάσεων που λύνουν χρόνια και ζωτικής σημασίας θέματα για τους συνδημότες του, όπως η θέρμανση ή η ύδρευση και γενικά βελτιώνουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής.

Ποια ήταν τα κυριότερα έργα της θητείας σας; Ποια από αυτά έχουν ολοκληρωθεί και ποια βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ξεκινήσει;

Για εμάς από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα ήταν η εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας και η διευθέτηση των χρονίζοντων παθογενειών του Δήμου που κληρονομήσαμε. Παρά τις πολλαπλές και πρωτοφανείς δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και καταφέραμε να εντάξουμε και να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 130.000.000ευρώ. Οι παρεμβάσεις, μικρές ή μεγάλες, αφορούν τόσο στην πόλη, όσο και στις κοινότητες του Δήμου μας και καλύπτουν ποικίλους τομείς από το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη μέχρι τις υποδομές και τον ψηφιακό μετασχηματισμό Να αναφέρω ενδεικτικά την έλευση του φυσικού αερίου και τη δωρεάν εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης , την κατασκευή διυλιστηρίου, την εξασφάλιση του οικοπέδου του κολυμβητηρίου, που ανοίγει τον δρόμο για τη λειτουργία του, την ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής και την ανάπλαση της άνω μπουάτ, την κατασκευή παιδικών χαρών σε κοινότητες του Δήμου τις ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολικών μονάδων, την εγκατάσταση υπόγειων κάδων, την ανανέωση του μηχανολογικού στόλου του Δήμου, την αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα LED, καθώς, επίσης, και τις ασφαλτοστρώσεις. Παράλληλα με αυτά, δώσαμε έμφαση ιδιαίτερα στην κοινωνική μας πολιτική με την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου, τη σημαντική μείωση των τελών των δημοτικών κοιμητηρίων, την ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας και την εφαρμογή του προγράμματος 3η e-ληκία, δράσεις για τις οποίες, μάλιστα, βραβεύτηκε ο Δήμος μας. Επιπλέον, στηρίξαμε δράσεις εξωστρέφειας που προάγουν τον τοπικό πολιτισμό μας και ενισχύουν το τουριστικό προϊόν μας, με κορύφωση την ανάδειξη του εθίμου των φωτιών και την ενίσχυση με εμπλουτισμένο πρόγραμμα του “Πολιτιστικού Καλοκαιριού”. Τέλος καταφέραμε να εξυγιάνουμε τα οικονομικά του Δήμου μας και να πετύχουμε για πρώτη φορά δύο θετικούς ισολογισμούς. Τα περισσότερα από τα έργα μας ήδη βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και στην επόμενη θητεία μας οι συνδημότες μας θα απολαμβάνουν τους καρπούς των προσπαθειών μας.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, αν σας επανεκλέξουν οι συνδημότες σας;

Για εμάς η εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας είναι τιμή και δέσμευση για ακόμα περισσότερη δουλειά. Έτσι έχουμε εκπονήσει ένα ρεαλιστικό, μετρήσιμο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα παρεμβάσεων που καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών του Δήμου μας και προβλέπει την υλοποίηση έργων τόσο στη πόλη της Φλώρινας, όσο και στο σύνολο των κοινοτήτων μας. Φυσικά, στο νέο πρόγραμμα δίνουμε έμφαση στην ολοκλήρωση των εμβληματικών παρεμβάσεων που λύνουν χρόνια και ζωτικής σημασίας θέματα για τους συνδημότες μας, όπως η θέρμανση ή η ύδρευση και γενικά βελτιώνουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής μας. Στην επόμενη θητεία μας θα υλοποιήσουμε το έργο του openmall με την ανάπλαση της γύρω περιοχής από τη λαϊκή αγορά, το έργο του υπόγειου παρκινγκ, την επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου πόλης, την κατασκευή της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και την εγκατάσταση αντλιών θέρμανσης για τις κοινότητες του Δήμου μας που δεν θα φτάσει το φυσικό αέριο. Να τονίσω πως για αυτά τα έργα έχουμε εξασφαλίσει ήδη την χρηματοδότηση. Φυσικά, έχουμε και πιο φιλόδοξα σχέδια, όπως η κατασκευή νέου δημαρχιακού μεγάρου, μετά το απαραίτητο ρυμοτομικό σχέδιο που εκπονήσαμε, την ανέγερση νέου κλειστού γυμναστηρίου και τη δημιουργία δομής προθερμοκοίτισης επιχειρηματικών ιδεών με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στους κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μεγάλη έμφαση στην πολιτιστική μας κληρονομιά, ειδικά στα νεοκλασικά μας που κοσμούν την παραποτάμια περιοχή. Ήδη προχωρούμε στην υλοποίηση πιλοτικής παρέμβασης με την αγορά δύο διατηρητέων κτηρίων για την αναστήλωση και την επανάχρησή τους. Παράλληλα και με την ενίσχυση των υπόλοιπων πολιτιστικών δρωμένων, όπως οι φωτιές, στόχος μας η Φλώρινα να γίνει Πόλη-Πύλη Πολιτισμού. Το σημαντικότερο όλων, πάντως, να συνεχίσουμε να εκπέμπουμε ένα νέο πολιτικό παράδειγμα, μακριά από διχασμό και τοξικότητα, με λόγο νηφάλιο και τεκμηριωμένο, χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς.

Μόλις λίγες μέρες πριν τις εκλογές ποιο μήνυμα στέλνετε στους πολίτες της Φλώρινας;

Πρώτα από όλα, θα ήθελα από καρδιάς να τους ευχαριστήσω για την ύψιστη τιμή να με εκλέξουν Δήμαρχο Φλώρινας το 2019. Ζητώ και πάλι να εμπιστευτούν τον συνδυασμό μας, γιατί μέσα σε μόλις μια θητεία και με δύο χρόνια στη σκιά των lockdown καταφέραμε να τους προσφέρουμε πράγματα που για χρόνια έμοιαζαν σε μας τους Φλωρινιώτες ως όνειρο. Η Φλώρινα χρειάζεται σταθερότητα και μια δημοτική αρχή έντιμη με όραμα και σχέδιο. Καταφέραμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να βάλουμε την Φλώρινα σε θετική τροχιά ανάπτυξης και είναι χρέος μας να ολοκληρώσουμε αυτό τον παραγωγικό και δυναμικό κύκλο. Πάνω από όλα, όμως, ζητώ από τους συνδημότες μας να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους προς τον συνδυασμό μας, γιατί καταφέραμε να συγκροτήσουμε ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν εξαιρετικά πρόσωπα, που ο καθένας έχει διακριθεί στην κοινωνική και επαγγελματική του πορεία. Ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με τις μέγιστες δυνατές συγκλίσεις, ανανεωμένο σε πρόσωπα και ιδέες, αλλά και με έμπειρα άτομα  που ζουν εργάζονται και αγαπούν την Φλώρινα και έχουν σπουδαία αυτοδιοικητική παρουσία. Με εχέγγυα, λοιπόν, όσα πετύχαμε, με υπόσχεση πως θα κάνουμε ακόμα περισσότερα και με μια ομάδα ανθρώπων που υπηρετούν ιδέες και όχι ιδεολογίες, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να κάνουμε τον Δήμο μας λειτουργικό και πρσοβάσιμο για τους κατοίκους, φιλικότερο και ελκυστικότερο για τους επισκέπτες.

Σχετικές αναρτήσεις

Καιρός – meteo: Παγετός και κρύο σε μεγάλο μέρος της χώρας

Aίθουσα Σύνταξης

Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας: “Αν δεν υπάρχει θέρμανση δε θα γίνονται δίκες”

Aίθουσα Σύνταξης

Τα 6 επιδόματα και παροχές που θα καταβληθούν μέχρι το Πάσχα