florinanews.gr
ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίκη Λιγνάδη – Το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του τρίτου καταγγέλλοντα

lignadis
Κοινοποίηση

Τη βίαιη προσαγωγή του τρίτου καταγγέλλοντα στην υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος δικάζεται για «βιασμό κατά συρροή» διέταξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Οι δικαστές προχώρησαν στην ενέργεια αυτή κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας, μετά από τη χθεσινή γνωστοποίηση προς το δικαστήριο από τον συνήγορο του καταγγέλλοντα, Γιάννη Βλάχο πως δεν μπορεί να τον εντοπίσει.

Μάλιστα, υπήρξε και σχετική προσπάθεια εντοπισμού του και από την έδρα του δικαστηρίου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Κατόπιν αυτού για σήμερα κλήθηκε το τέταρτο φερόμενο ως θύμα του Λιγνάδη, ο οποίος ωστόσο δεν κατέθεσε τελικά στο δικαστήριο για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού.

Μάρτυρες Λιγνάδη: Σκευωρία υποκινούμενη από τον αριστερό χώρο

Κατά τη σημερινή διαδικασία εξετάστηκαν στο δικαστήριο μάρτυρες που είχαν προταθεί από την πλευρά του κατηγορουμένου κατά το στάδιο της κύριας ανάκρισης.

Μεταξύ αυτών κατέθεσε και η πρώην νύφη του ηθοποιού και σκηνοθέτη, η οποία εξέφρασε την πεποίθηση πως υπήρξε μία σκευωρία που υποκινήθηκε από τον αριστερό χώρο σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Μάρτυρας: Η κυρία Μενδώνη θεωρώ ότι έκανε δηλώσεις για «επικίνδυνο άνθρωπο» επειδή έπαθε πανικό φοβούμενη τι μπορεί να συμβεί.

Γιάννης Βλάχος (συνήγορος καταγγέλλοντα): Είχε αντιπαλότητα με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Αν ήξερε ότι είναι επικίνδυνος δεν θα έπρεπε να τον βάλει στη θέση που τον έβαλε. Τον καταδίκασε χωρίς να έχει έρθει στο δικαστήριο.

Γιάννης Βλάχος: Πιστεύετε ότι είναι κατηγορούμενος λόγω σκευωρίας; Ποια είναι; Σας βλέπω κάθε ημέρα εδώ.

Μάρτυρας: Κι εσείς εάν είχατε δικό σας άνθρωπο κάθε ημέρα θα ήσασταν εδώ.
Ξεκίνησε από το χώρο του θεάτρου και του Εθνικού για να μην είναι ο Δημήτρης στη διεύθυνση και αυτό το εκμεταλλεύτηκε συγκεκριμένος χώρος που το οργάνωσε, όλοι έχουν τους ίδιους δικηγόρους, γνωρίζονται μεταξύ τους, είναι φίλοι. Είναι όλοι μαζί. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν κανέναν, τα βλέπω εδώ κάθε μέρα εδώ, μόνο μεταξύ τους μιλάνε.

Γιάννης Βλάχος: Έχετε στοιχεία ότι ο Αλί (πρώτος καταγγέλλοντας) γνώριζε τους υπόλοιπους;

Μάρτυρας: Είδα ότι κανείς δεν συνοδευόταν από συγγενείς, φίλους, σύντροφο, μόνο μεταξύ τους, μιλούσαν.

Η μάρτυρας εμφανίστηκε πεπεισμένη πως ο Δημ. Λιγνάδης δεν θα συμπεριφερόταν ποτέ βίαια, ενώ είπε πως διαβάζοντας τις μηνύσεις εδραιώθηκε η άποψη της περί σκευωρίας.

Μάρτυρας: Διαβάζοντας τις πρώτες μηνύσεις εδραιώθηκε η άποψη μου ότι πρόκειται περί σκευωρίας.

Μαρία Κουρτέση (συνήγορος καταγγέλλοντα): Δεν γνωρίζετε ότι πάντα γινόταν με απευθείας ανάθεση η επιλογή του διευθυντή του Εθνικού ;

Μάρτυρας: Όχι. Για τον Δημήτρη που με ενδιέφερε το γνώριζα. Τα τελευταία αρκετά χρόνια που πήγαινα στα θέατρα οι διευθυντές δεν είχαν τόσο έντονη προσωπικότητα όπως του κατηγορούμενου. Ήθελε να δώσει έμφαση στον αρχαίο πολιτισμό και την Ελλάδα.

Μαρία Κουρτέση: Θεωρείται ότι αυτό εκπορεύεται από συγκεκριμένο χώρο που δεν του αρέσει αυτό. Ποιον;

Μάρτυρας: Κάποιοι στον αριστερό χώρο. Είναι ένας χώρος που δεν υποστηρίζει ούτε αριστεία, ούτε αρχαία Ελλάδα. Φαίνεται και από τρόπο που αντιμετωπίζουν την υπόθεση τα μέσα, τα κανάλια, συγκεκριμένα κανάλια.

Μαρία Κουρτέση: Θεωρείται ότι οι δικαστές, οι εισαγγελείς και οι ανακριτές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ανήκουν σε συγκεκριμένο χώρο;

Μάρτυρας: Είπα πως έφτασε εδώ, το κατηγορητήριο. Εγώ για το δικαστήριο δεν είπα. Εσείς με ρωτήσατε για το κίνητρο. Θεωρώ ότι το κίνητρο υποστηρίζεται από συγκεκριμένο χώρο.

Μαρία Κουρτέση: Αυτούς τους 4 ανθρώπους τους γνωρίζετε;

Μάρτυρας: Όχι

Μαρία Κουρτέση: Τους έχετε δει εδώ να τους έχει προσεγγίσει κάποιος από πολιτικό χώρο;

Μάρτυρας: Ναι. Στις πρώτες συνεδριάσεις είδα βουλευτή από συγκεκριμένο χώρο.

Η δίκη συνεχίζεται στις 17 Μαΐου.

Σχετικές αναρτήσεις

Κωνσταντίνος Μάκαρης :  Το νέο μας έργο ξεκινά

Aίθουσα Σύνταξης

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας Β. Γιαννάκη για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Aίθουσα Σύνταξης

Διακοπή υδροδότησης στην κοινότητα Αντιγόνου

Aίθουσα Σύνταξης