Ερωτηματικά προκαλεί στις αρχές η απόφαση του υπουργείου Υγείας να επιτρέψει την επιστροφή στο νοσοκομείο και στα καθήκοντα του, τον διευθυντή κρατικού νοσοκομείου, σε βάρος του οποίου είχε συντάξει δικογραφία η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ότι έπαιρνε «φακελάκια» από ασθενείς.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, η υπόθεση βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση και ενώ υπάρχει εκκρεμοδικία για τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων, η πλευρά του γιατρού μιλά ωστόσο για «ορθή απόφαση».
Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές μάλιστα, το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο από το οποίο είχε απομακρυνθεί είχαν σταλεί ερωτήματα –καταγγελίες από ιδιώτες (Σ.Σ. χωρίς να υπάρχει επαλήθευση και προσδιορισμός των στοιχείων τους) για ενδεχόμενη αυξημένη θνητότητα σε εγχειρήσεις ασθενών από συναδέλφους του εν λόγω ιατρού. Με τους υπευθύνους του νοσοκομείου να ερευνούν το ενδεχόμενο αν αυτές οι αναφορές «άγνωστης προέλευσης» θα μπορούσαν να είχαν οποιαδήποτε σχέση με την αρχική απομάκρυνση του εν λόγω διευθυντή ή αφορά άλλη περίπτωση.
Σε ένα έντονο παρασκήνιο, διαμάχες και πιθανόν παιγνίδι σκοπιμοτήτων και παρεμβάσεων σε νευραλγικής σημασίας, για την δημόσια υγεία, νοσοκομείο της Αττικής.
Για την δραστηριότητα του εν λόγω γιατρού είχε εκδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2020 δελτίο τύπου από τους επονομαζόμενους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ, δελτίο τύπου στο οποίο μνημονευόταν «Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος ιατρού δημοσίου νοσοκομείου της Αττικής, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της παράβασης καθήκοντος.Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο γιατρός, το διάστημα από 14 έως 24 Σεπτεμβρίου 2020, σε πέντε ταυτοποιημένες περιπτώσεις, έλαβε από ή για ασθενείς συνολικά (1.600) ευρώ, για ιατρικές πράξεις που είχε πραγματοποιήσει».
Σύμφωνα με τότε αναφορές όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2020 όταν ένας ασθενής του είχε καταγγείλει ότι αναγκάστηκε να δώσει το φακελάκι, για να κάνει εγχείρηση. Ο γιατρός, όπως υποστηρίζει τουλάχιστον ο ασθενής , είχε ξεκαθαρίσει πως αν δεν πληρωνόταν εξτρά, δε θα έμπαινε στο χειρουργείο.
Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές τον Σεπτέμβριο του 2020 συγκεντρώθηκαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ οκτώ καταγγελίες από ασθενείς και το στενό τους περιβάλλον με ισχυρισμούς ότι πιέστηκαν εκβιάστηκαν από τον γιατρό για να δώσουν «φακελάκι» Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, στις 24 Σεπτεμβρίου του 2020, βρέθηκε σε αιφνιδιαστικό διπλό έλεγχο στο γραφείο του στο νοσοκομείο αλλά και στο σπίτι του, το ποσό των 54.350 ευρώ καθώς και 4.845 δολάρια ΗΠΑ.
Με τον λόγω γιατρό που πλέον δίνει εκ νέου παρόν στο νοσοκομείο Για όλα αυτά, ο μεγαλογιατρός υποστηρίζει ότι δε ζήτησε ποτέ χρήματα στην καριέρα του να έχει υποστηρίξει πως κάποιοι του έδωσαν φακελάκια για ένα γεύμα επειδή, όπως λέει, αισθάνονταν υποχρεωμένοι που τους έσωσε τη ζωή.