florinanews.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Εμ. Διαμαντάρας για ομαδικό βιασμό 15χρονου: Δύο έως οκτώ έτη το πλαίσιο ποινής των κατηγορουμένων

[358063] ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΠΩΣ ΕΚΕΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΒΙΑΖΑΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΑΝ 15ΧΡΟΝΟ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Κοινοποίηση

Συνεχίζονται οι έρευνες και οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού 15χρονου μαθητή. Ο Εμμανουήλ Διαμαντάρας, δικηγόρος κατηγορούμενου που δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου αλλα απολογήθηκε και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” και τόνισε ότι το περιστατικό είναι αδιαμφισβήτητο.

Το μόνο που πραγματικά μπορέσαμε να πούμε είναι μια μεγάλη συγγνώμη. Ήταν παρών σε ένα περιστατικό, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες γιατί δεν έκανε κάτι να το σταματήσει. Στα περιστατικά δεν συμμετείχε, ήταν παρών, ήταν δηλαδή στον καναπέ” σημείωσε.

Θα πρέπει αυτό το τόσο συγκλονιστικό περιστατικό να αποτελέσει ένα αντικείμενο συζήτησης και πρωτοβουλιών ώστε να μειωθεί το φαινόμενο. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Αφορά τα παιδιά μας. Σε αυτό το σπίτι έφτιαξαν μια ομάδα και ένιωσαν ασφαλείς και απέκτησαν ρόλους” εκτίμησε ο κ. Διαμαντάρας.

Το σπίτι αυτό που πήγαιναν ήταν αυτό που τους ένωσε σαν ομάδα όλους, συμπεριλαμβανομένου και του θύματος. Δεν το λέω για να ελαφρύνω τη θέση του πελάτη μου, ούτε των άλλων παιδιών. Είναι μία πραγματικότητα ότι από την Γ’ Γυμνασίου αυτό ήταν ένα στέκι. Πήγαιναν όλοι και απέκτησαν ρόλους. Γι αυτό και το θύμα, όταν κακοποιήθηκε τόσο βάναυσα την πρώτη φορά, επέστρεψε ξανά. Το κράτησε μυστικό, δεν το είπε σε κανέναν και συμμετείχε στην ομάδα δεχόμενο ένα “δεν θα το ξανακάνουμε“” πρόσθεσε.

Το θύμα μέχρι και την τελευταία στιγμή λέει ότι “εγώ δεν θα ήθελα να πάθουν κακό οι φίλοι μου”. Και το περιστατικό το αποκάλυψε ένα κοριτσάκι εκτός οικογενειακού περιβάλλοντος που το είπε στη μητέρα του θύματος” αποκάλυψε ο κ. Διαμαντάρας.

Δεν το πήρε κανένας το παιδί σηκωτό. Αυτό είναι το άσχημο της ιστορίας. Αυτό προσπαθώ να σας πω ότι αυτό το σπίτι εξέθρεψε αυτό το φαινόμενο. Κοιτάξτε, τα περιστατικά είναι δύο και υπάρχει και ένα βίντεο το οποίο δεν υπάρχει στη δικογραφία και μάλλον δεν έχει ανακτηθεί, όπου φαίνεται ο ξυλοδαρμός του παιδιού από έναν εκ των δραστών. Αυτά είναι τα περιστατικά, είναι τρία. Το παιδί λέει ότι υπήρχαν και περιστατικά όπου απλά τον θώπευαν υπό τη μορφή του αστείου. Δεν ξέρω πώς είναι αστείο αυτό, αλλά αυτό πραγματικά το αναφέρει το παιδί χωρίς να υπάρχει βίντεο” τόνισε εξηγώντας ότι στην υπόθεση εμπλέκονται 12 παιδιά, μεταξύ των οποίων και τέσσερα κορίτσια που ήταν παρούσες στα περιστατικά.

Σε ερώτηση για το τί αναμένεται στη συνέχεια για τα παιδιά που απάντησε ότι ο ανώτατος χρόνος κράτησης, επειδή τα κακουργήματα των ανηλίκων θεωρούνται πλημμελήματα και πρέπει αυτές οι υποθέσεις να διεξάγονται με ταχύτητα, είναι 6 μήνες. Στο χρονικό αυτό πλαίσιο πρέπει να ολοκληρωθεί και η δίκη σε πρώτο βαθμό και το πλαίσιο ποινής είναι από 2 έως 8 έτη.

Από πλευράς του ο Νευροψυχολόγος Παίδων, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Σήφης Κουράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” τόνισε ότι πρόκειται για ένα τρομακτικά δυσάρεστο γεγονός, το οποίο έχει τεράστιες επιπτώσεις και πρέπει να μας αφυπνίσει όλους. “Στην εφηβεία τα παιδιά συντάσσονται πολλές φορές σε ομάδες και πολλές φορές μιμούνται μια παραβατική συμπεριφορά. Επίσης, στην εφηβεία έχουμε μια αυξημένη έκκριση ντοπαμίνης στον προμετωπιαίο φλοιό που μειώνει τη λογική και δημιουργεί την τάση να κάνει τους εφήβους να συμμετάσχουν σε παραβατικές και ριψοκίνδυνες πράξεις” εξήγησε.

ΠΗΓΗ:ERT

Σχετικές αναρτήσεις

Τέμπη: Τι είναι το Σχέδιο Διαχείρισης Μαζικών Απωλειών Ζωής – Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής θα τελειώσει η διαδικασία ταυτοποίησης

Aίθουσα Σύνταξης

The top street style trends of spring 2018 fashion month

admin

ΑΓΡΟΤΕΣ 2023!! Οι τιμές για την ποικιλία Κατερίνα σε Αμύνταιο και Νάουσα