florinanews.gr
ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισόβια κάθειρξη και 11 χρόνια συν 6 μήνες αποφάσισε το δικαστήριο για τον Αναγνωστόπουλο

Cache 728x3000 Analog Medium 1468700 40058 1652022
Κοινοποίηση

Ισόβια κάθειρξη και 11 χρόνια και έξι μήνες η απόφαση του δικαστηρίου – Ο Αναγνωστόπουλος, άκουσε ανέκφραστος την απόφαση του δικαστηρίου που τον θέλει ένοχο για τη δολοφονία της συζύγου του και για αρκετές ακόμα αξιόποινες πράξεις

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη δολοφονία της συζύγου του, Κάρολαϊν Κράουτς, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021.

Η ποινή ορίστηκε σε ισόβια κάθειρξη, 11 χρόνια και έξι μήνες κατά συγχώνευση.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατέληξαν μετά από διάσκεψη περίπου δύο ωρών, ότι ο 33χρονος πιλότος θα πρέπει να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να μην ληφθεί υπ’ όψιν η κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου, ενώ απέρριψε και τον ισχυρισμό περί βρασμού ψυχικής ορμής.

Τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο Αναγνωστόπουλος και απέρριψε η εισαγγελέας
«Δεν είχε ποτέ παραβατική συμπεριφορά, είναι το παράδειγμα του ανθρώπου που θα πρέπει αυτό το ελαφρυντικό να αναγνωριστεί», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης.
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ελαφρυντικό που ζητεί η πλευρά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, επισημάνθηκε η συμπεριφορά του μέσα στις φυλακές, όπου δεν έχει προκαλέσει κανένα πρόβλημα.

Ωστόσο η εισαγγελέας πρότεινε στο δικαστήριο να απορριφθεί το αίτημα για χορήγηση ελαφρυντικών.

«Οι ένορκες βεβαιώσεις ήταν διθυραμβικές για τον κατηγορούμενο μέχρι την τέλεση του εγκλήματος. Είναι υπερβολικό να λέμε ότι ήταν μια παραφωνία στην επιτυχημένη του ζωή το έγκλημα. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα. Τι να ακούω ότι είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του, όταν τη σκότωσε;Υπήρξε υπέρβαση των ανθρώπινων αξιών», είπε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας. Και συνέχισε:

«Παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας στην υπόθεση που εξετάζουμε. Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι δεν πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικές περιστάσεις, μου φαίνεται αδιανόητο να υποστηρίζει ότι ήταν καλός οικογενειάρχης μέχρι τη στιγμή που εξόντωσε την ίδια του την οικογένεια. Σε ό,τι αφορά το άλλο ελαφρυντικό. Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο 12 μήνες να τηρεί τους κανόνες της φυλακής, είναι σύντομος χρόνος. Δεν ξέρω τι είχε γίνει και με ένα κινητό τηλέφωνο που είχε βρεθεί. Ζητώ από το δικαστήριο την απόρριψη των ελαφρυντικών».

Ομόφωνα ένοχος για την εν ψυχρώ δολοφονία
Ένοχος, όπως κατηγορείται, κρίθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι έπειτα από διάσκεψη περίπου δύο ωρών, αποφάνθηκαν ότι ο 34χρονος πιλότος τέλεσε την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ τον έκριναν επίσης ένοχο για κακοποίηση ζώου και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να μην ληφθεί υπόψη η κατάθεση της συμβούλου Ψυχικής Υγείας Ελένης Μυλωνοπούλου, την οποία η υπεράσπιση του καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνου και ο ίδιος ο 33χρονος επιχείρησαν να αποδομήσουν, ενώ απέρριψε και τον βασικό ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι βρισκόταν εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Η ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης άφησε ανέκφραστο για ακόμη μία φορά τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος δεν εκδήλωσε καμία αντίδραση σε όσα εκφωνούσε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

«Πολυτάλαντος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός»
Νωρίτερα, ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας, Αθ. Χαρμάνης, ο οποίος εκπροσωπεί τη μητέρα της Καρολάιν ζήτησε την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Τον χαρακτήρισε «πολυτάλαντο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό», εξέφρασε την άποψη ότι παραμένει αμετανόητος και επεσήμανε πως κατά την άποψή του ο κατηγορούμενος πίστευε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα και δεν θα αποκαλυπτόταν ποτέ.

Την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη θανάτωση της Ρόξυ, του σκύλου της οικογένειας, ζήτησαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν φιλοζωικά σωματεία, λέγοντας ότι «η Καρολάιν και η Ρόξυ έφυγαν από το ίδιο χέρι που τις χάιδευε».

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλ.Παπαϊωαννίδης έκανε αναφορά σε «ένα ρομάντζο που κατέληξε σε τραγωδία» και κάλεσε το δικαστήριο να δει τα γεγονότα μέσα από τα μάτια του κατηγορούμενου, ο οποίος έπνιξε την ίδια του την καρδιά και κατέστρεψε τις ζωές τους. «Είναι εδώ για να πληρώσει», τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης.

«Πήγε σαν το σκυλί στ’αμπέλι η Καρολάιν»
Πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των αγορεύσεων η πρόεδρος έδωσε ξανά το λόγο στην εισαγγελέα της έδρας, η οποία προέβη σε μια σύντομη δευτερολογία.

«Καταλαβαίνω τον αγώνα της υπεράσπισης να υποστηριχθεί ότι η Καρολάιν ήταν όρθια και δεν κοιμόταν. Όμως τότε θα αντιδρούσε, κάτι θα άκουγε η γειτόνισσα. Πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Επιστημονικά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ιατροδικαστικό εύρημα των σφυγμών. Κάνουμε την τρίχα τριχιά, σκοτώνονται οι άνθρωποι επειδή διαφωνούν για το μωρό; Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να παραπλανήσει την αστυνομία. Η αρχή της αυτοενοχοποίησης δεν έχει ηθικό έρεισμα σε αυτήν την περίπτωση».

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αθ. Χαρμάνης τόνισε, πως «εάν αναγνωριστεί βρασμός θα είναι μοναδική στα παγκόσμια χρονικά με κοιμώμενο θύμα».

Ο συνήγορος υπεράσπισης Αλ. Παπαϊωαννίδης επανατοποθετήθηκε, λέγοντας ότι δεν είναι ίδιες όλες οι υποθέσεις και πως κάθε δικαστήριο κρίνει με βάση όσα αναδεικνύονται κατά την αποδεικτική διαδικασία και με βάση την προσωπικότητα του κατηγορούμενου.

Σχετικές αναρτήσεις

Δ. Μακεδονία: Ερώτηση για τους όρους αποκατάστασης των λιγνιτωρυχείων

Aίθουσα Σύνταξης

Φλώρινα: Διαβούλευση για την αξιοποίηση του Φράγματος Τριανταφυλλιάς

Aίθουσα Σύνταξης

Ικανοποίηση από το Επιμελητήριο Φλώρινας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό

Aίθουσα Σύνταξης