florinanews.gr
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΟΣΜΟΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελία των εκλεγμένων της «Πανσπουδαστικής» για την αναστολή μαθημάτων της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών

florina_skaep (1)
Κοινοποίηση

Την αναστολή μαθημάτων της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών (ΣΚΑΕΠ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα, καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους Φοιτητικούς Συλλόγους των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών.

Τονίζουν ότι τα έργα ανακαίνισης της σχολής αποτελούν το πρόσχημα για την αναστολή των μαθημάτων, σημειώνοντας τις ευθύνες της διοίκησης του Πανεπιστημίου, η οποία δεν πήρε κανένα μέτρο, παρά προτίμησε τη «λύση» του κλεισίματος της σχολής και τη διεξαγωγή μαθημάτων και εξεταστικής μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της συγκλήτου για την αναστολή των μαθημάτων και της ακαδημαϊκής λειτουργίας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών (ΣΚΑΕΠ) που πάρθηκε εν μέσω μιάς νυχτός.

Εδώ και τόσους μήνες είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Με αφορμή τα έργα ανακαίνισης της σχολής μας, πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε ότι θα κλείσει η σχολή μας με το επιχείρημα της συνέχισης των έργων συντήρησης στο κτίριο και την ασφάλειά μας.

Αυτή η κίνηση μας δημιουργεί ερωτήματα.

Γιατί μετά από τόσους μήνες εργασιών, τώρα έρχεται το κλείσιμο της σχολής;

Γιατί επιλέγεται η πλήρης παύση λειτουργίας της σχολής, χωρίς να έχει γίνει κάποια έρευνα για άλλους χώρους φιλοξενίας για τη διεξαγωγή των μαθημάτων;

Ποιες ενέργειες έχει κάνει η σύγκλητος της σχολής προκειμένου να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο;

Ως φοιτητές/φοιτήτριες θεωρούμε απαράδεκτο ότι όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε καμία ενημέρωση ούτε οι φοιτητές, ούτε οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μας, κάνοντάς μας τώρα “μάρτυρες αυτού του λουκέτου”.

Μας φέρνουν προ τετελεσμένων γεγονότων, δηλαδή να παρατηρήσουμε τις σχολές μας και να γυρίσουμε σε συνθήκες καραντίνας.

Θεωρούμε αδιανόητο το 2023 η λύση στο ζήτημα της ασφάλειας των φοιτητών/φοιτητριών παράλληλα με τη συνέχιση των έργων να είναι να επιστρέφουμε στις πόλεις μας αντί να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα. Ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και οι χώροι, γιατί να μην αξιοποιούνται;

Ποιος θα μας απαντήσει για τα έξοδα που τρέχουν, τους λογαριασμούς, τα ενοίκια, τις μετακινήσεις, ενώ μας λένε να πάμε στις πόλεις μας;

Ας σταματήσουν κάποιοι να παίζουν τους υπεύθυνους-ανεύθυνους οι οποίοι δεν μπορούν να εγγυηθούν, όπως λένε, το μέλλον των σπουδών μας.

Γι’ αυτό απαιτούμε η σύγκλητος, η πρυτανεία, η κοσμητεία για τον επόμενο ενάμιση χρόνο, που θα γίνονται οι εργασίες, να εξασφαλίσουν τη σωστή ακαδημαϊκή λειτουργία.

Χώροι που προτείνουμε για αξιοποίηση είναι αίθουσες Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, χώροι των Τμημάτων ΤΕΕΤ και Γεωπονίας ακόμη και αίθουσες ξενοδοχείων.

Πίσω από μια οθόνη δεν εγκλωβιζόμαστε ξανά!».

902.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Προσωρινή ρύθμιση κυκλοφορίας οχημάτων στην πόλη της Φλώρινας κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Ενημέρωση για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση απινιδωτή στον Δήμο Αμυνταίου

Aίθουσα Σύνταξης

55.242 κρούσματα, 107 θάνατοι – Στη Λέσβο 400 κρούσματα