Κεμπάπια Φλώρινας, ένα από τα πιο γνωστά παραδοσιακά πιάτα της Φλώρινας. Με τρία είδη κρέατος μοσχαρίσιο χοιρινό και πρόβειο ή αρνίσιο. Όποιος έχει έρθει στην Φλώρινα σίγουρα έχει δοκιμάσει, έστω και μία φορά, τα γνωστά Κεμπάπια.Θα μοιραστώ μαζί σας την δική μου συνταγή, την έφτιαχνα πριν χρόνια στο δικό μου μαγαζί. Δεν έχει καμία σχέση με το κεμπάπ γιατί μερικοί μπερδεύονται και νομίζουν ότι τα κεμπάπ είναι το ίδιο πράγμα. Τα κεμπάπια φτιάχνονται με κιμά, μοιάζουν με σουτζουκάκια. Πάμε στην κουζίνα μου να δείτε πως τα φτιάχνω εγώ, Είναι εύκολο και πεντανόστιμα.
Συστατικά
400 γρ Κιμά Χοιρινό
300 γρ Κιμά Μοσχαρίσιο
300 γρ Κιμά Πρόβειο
80 γρ Γάλα Εβαπορέ
30 γρ Φρυγανιά τριμμένη
10 γρ Μείγμα Μπαχαρικών για Κιμά
8 γρ Αλάτι Μεσολογγίου3 γρ Πράσινο Πιπέρι
3 γρ Σόδα Φαγητού 2 γρ Σκόρδο σκόνηΟδηγίεςΒάζεις σε ένα Μπολ όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύεις πάρα πολύ καλά.
Τα σκεπάζεις με μεμβράνη και τα αφήνεις στο ψυγείο, για 1-2 ώρες (ακόμα καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ).
Πλάθεις τον κιμά μικρά σουτζουκάκια, όπως βλέπεις στη φωτογραφία. Σε αυτό το στάδιο μπορείς να τα φυλάξεις στην κατάψυξη.
Κεμπάπια ΦλώριναςΨήνεις τα Κεμπάπια να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές (μπορείς να τα ψήσεις στο σχαροτήγανο ή στη ψησταριά)
Τα βάζεις σε μια πιατέλα και τα σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο, αφήνεις 2-3 λεπτά και σερβίρεις με μπούκοβο και κρεμμύδι.
Έξυπνα Μυστικά
Κεμπάπια Φλώρινας
Ο κιμάς πρέπει να έχει λίπος, για να γίνουν αφράτα και νόστιμα τα κεμπάπια.Αλάτι και πιπέρι όσο κάνει να φας και όσο σου αρέσει.Μπαχαρικά γράφω τις ποσότητες που αρέσουν σε μένα, μπορείς να παραλείψεις ή να προσθέσεις ανάλογα το δικό σου γούστο.Εννοείται ότι στην ψησταριά γίνονται πολύ πιο νόστιμα, αλλά αν δεν έχεις και το σχαροτήγανο κάνει μια χαρά.