florinanews.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Aν δε μας στηρίξει η ΕΕ θα κατασκευάσουμε τον φράχτη στον Έβρο με εθνικούς πόρους

mitsotakis
Κοινοποίηση

«Αυτό που κάναμε από την αρχή, όταν ανέλαβα τη διακυβέρνηση, ήταν να επιβάλουμε μια αυστηρή αλλά νομίζω δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Να σας θυμίσω ότι έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας βρεθήκαμε ουσιαστικά αντιμέτωποι με μια οργανωμένη εισβολή παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, δηλαδή σε ευρωπαϊκό έδαφος» σημειώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στους δημοσιογράφους Paul Ronzheimer και Λιάνα Σπυροπούλου που προβλήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Bild».

«Χάρη στο τείχος και στη συνολική μεταναστευτική μας πολιτική λιγότεροι παράτυποι μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα, δηλαδή στην Ευρώπη. Αν κοιτάξετε τους απόλυτους αριθμούς, υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό που λέω. Το 2015, το 75% παράνομων εισόδων μεταναστών στην Ευρώπη έγιναν μέσω της Ελλάδας. Τώρα είναι λιγότερο από 10%» προσθέτει.

Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι ένα εμπόδιο, ένας φράχτης, ένα τείχος δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα από μόνο του. «Χρειαζόμαστε μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική η οποία θα περιλαμβάνει το πώς διαχειριζόμαστε τις δευτερογενείς ροές, έναν δίκαιο επιμερισμό των βαρών όσον αφορά εκείνους που έχουμε δεχτεί ως πρόσφυγες, τι κάνουμε με τις επιστροφές. Αυτό είναι απολύτως κρίσιμο. Όσοι δεν δικαιούνται καθεστώς πρόσφυγα πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους» αναφέρει υπογραμμίζοντας ότι αν θέλουμε να έχουμε μια ζώνη Σένγκεν με ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε τον εσωτερικό μας χώρο.

Σε ερώτηση για το πώς θα πεισθούν ο Scholz και ο Macron ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού εκτιμά ότι ο Macron έχει πειστεί υπογραμμίζει «έχω την υποχρέωση έναντι των πολιτών να προστατεύσω την επικράτειά μας και να διασφαλίσω ότι δεν θα υπάρξει ποτέ επιστροφή σε μία κατάσταση όπου ο καθένας θα μπορούσε να εισέλθει χωρίς ίχνος σεβασμού στους κανόνες της χώρας μου».

«Θα πιέσω την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, θα κατασκευάσουμε τον φράχτη με εθνικούς πόρους. Είναι ακριβό, αλλά είναι απολύτως εφικτό για μια χώρα όπως η Ελλάδα» συμπληρώνει.

Τέλος ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα δεν κάνει επαναπροωθήσεις. «Ωστόσο, αποτρέπουμε παράνομες εισόδους στη θάλασσα. Είμαι πολύ σαφής ως προς αυτό και πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό εμπίπτει στο πλαίσιο των κανονισμών της ΕΕ. Ταυτόχρονα όμως, έχουμε σώσει χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα που κινδύνευαν να πνιγούν. Θέλω να είμαι πολύ σαφής σχετικά με αυτό και θέλω επίσης να το εξηγήσω στους αναγνώστες σας: όσο λιγότερους ανθρώπους έχουμε στη θάλασσα, τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες να έχουμε πνιγμούς στη θάλασσα» τονίζει.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας για το κόστος θέρμανσης

Aίθουσα Σύνταξης

5η εθελοντική αιμοδοσία του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Δροσοπηγής

Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού στη Φλώρινα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης και καταδικαστική απόφαση

Aίθουσα Σύνταξης