florinanews.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Μηταράκη- Βελόπουλου για το μεταναστευτικό: «Μείωση 90% των παράνομων ροών» – «Χαιρετισμούς στους Πακιστανούς τρομοκράτες»

85
Κοινοποίηση

Ανέβηκαν για τα καλά οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ του Νότη Μηταράκη και του Κυριάκου Βελόπουλου με αφορμή τη σφοδρή κριτική του προέδρου της Ελληνικής Λύσης για την κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό.

«Δεν θα επιτρέψουμε να κάνετε την Ελλάδα, νέο Ελληνιστάν» είπε ο κ. Βελόπουλος, με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να απαντά ότι, στο αφήγημα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης «δεν υπάρχει δράκος». Ο κ. Μηταράκης παρέθεσε σειρά στοιχείων αναφορικά με τη μείωση των ροών σημειώνοντας ότι «η χώρα μας πλέον δεν βιώνει την πίεση του μεταναστευτικού».

Όπως είπε, οι παράνομες ροές μειώθηκαν κατά 90%, από 92.000 διαμένοντες έχουν μείνει 13.000, από 121 δομές έχουν μείνει 34, από 200.000 αιτήσεις ασύλου έχουν μείνει 20.000, ότι έχουν φύγει από τη χώρα μας πολύ περισσότεροι από όσοι έχουν έρθει την τελευταία τετραετία, και ότι η χώρα μας, πλέον, δεν βιώνει την πίεση του μεταναστευτικού. Στα νησιά, συνέχισε, είχαμε 45.000 και έχουν μείνει 4.000, στα μεγάλα αστικά κέντρα έχει κλείσει το πρόγραμμα «Εστία», ενώ έχουν κλείσει οι δομές στην Αθήνα και έχει αποσυμφορηθεί η πόλη.

Ανέφερε ακόμη, ότι ο νόμος για τις απελάσεις έχει επιτρέψει αύξηση των απελάσεων το 2022 σε σχέση με το 2021, και ότι η νέα συμφωνία με την Frontex θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των απελάσεων το 2023.

Μιλώντας για τον Κώδικα Μετανάστευσης που συζητείται στη Βουλή, είπε ότι κλείνει παράθυρα καταχρηστικής χρήσης δικαιώματος. Ειδικότερα, για τους λεγόμενους «εξαιρετικούς λόγους» είπε ότι με το σημερινό νομοσχέδιο αυστηροποιείται η υφιστάμενη διάταξη και ότι «έχουμε δεχθεί έντονη κριτική για αυτό».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι «είμαστε υπέρ της νόμιμης μετανάστευσης. Όπως εσείς και οι γονείς σας (κ. Βελόπουλε) πήγανε νόμιμα στην Γερμανία, όπως εγώ πήγα νόμιμα στην Μεγάλη Βρετανία, στην Πολωνία και τη Γαλλία και δούλεψα για αρκετά χρόνια, στη χώρα μας μπορεί να έρθει κάποιος να δουλέψει νόμιμα. Και οι άδειες εργασίας που δίνονται είναι απαραίτητες για να υπάρχει η διαμονή. Δηλαδή αν κάποιος δεν δουλεύει, επίσης στη χώρα μας, -επειδή αναφερθήκατε στη Γερμανία- ήδη εφαρμόζεται σε εμάς, η διαδικασία απέλασης αυτών που έχουν εκπέσει της νομιμότητας».

«Στο θέμα αυτό έχετε μείνει μόνοι σας, σε αυτό το θέμα διότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εφαρμόζοντας μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική αντιμετώπισε την κρίση που δημιουργήθηκε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Μηταράκης.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε ότι είναι άλλο να πηγαίνεις νόμιμα σε μια χώρα και άλλο να μπουκάρεις στα σύνορα. «Και επειδή μιλάτε για νόμιμη μετανάστευση, χαιρετισμούς στους δύο Πακιστανούς τρομοκράτες» πρόσθεσε.

Εξάλλου, στην αναφορά του κ. Βελόπουλου, που μετέφερε δημοσίευμα το οποίο παρουσίαζε τον τότε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη να πιέζεται από τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, να μην κάνει εξόρυξη η Κύπρος, η παριστάμενη υφυπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, η κ. Βούλτεψη είπε: «Είναι απολύτως ψευδές […] και υπάρχει επίσημη διάψευση του κ. Αναστασιάδη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χθες».

Πηγή : newsit

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας στην ΑΝΦΛΩ

Φλώρινα: Σύλληψη 59χρονου φυγόποινου για απάτη

Aίθουσα Σύνταξης

Ξεπέρασε τον τζίρο προηγούμενων ετών η αγοραστική κίνηση κατά την πασχαλινή εορταστική περίοδο

Aίθουσα Σύνταξης