florinanews.gr
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΠΙΚΑ

Ο χιονισμένος δρόμος της Ελλάδας που μάγεψε ολόκληρο τον πλανήτη -Το βίντεο που δεν θα πιστεύετε ότι γυρίστηκε στη χώρα μας

maxresdefault
Κοινοποίηση

Ελλάδα: Δείτε το viral χιονισμένο βίντεο

Ένα υπέροχο βίντεο έχει «σαρώσει» το διαδίκτυο και παρουσιάζει τον χιονοσκέπαστο δρόμο της Φλώρινας, φέρνοντας στο φως εικόνες από μια άλλη Ελλάδα.

Ένα μικρό video, 11 μόλις δευτερολέπτων, κατέκλυσε τον Ιανουάριο του 2022 τα feed μας στα social media. To χιονισμένο τοπίο που καταγράφεται μας έκανε να θέλουμε να ταξιδέψουμε αμέσως σε κάποιον χειμερινό προορισμό -ιδανικά- του εξωτερικού, αν και το video μάς έρχεται από την όχι και τόσο μακρινή Φλώρινα.

Ο ταξιδιωτικός φωτογράφος, Στέφανος Αντιμάντο -με καταγωγή από την Σέριφο, το Καρπενήσι και το Μιλάνο- δημοσίευσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram (@stef_greece) ένα μικρό video που μέσα σε λίγα 24ωρα κατάφερε να γίνει παγκόσμιο viral.

Το στιγμιότυπο δείχνει ένα αυτοκίνητο να κινείται ανάμεσα σε χιονισμένα δέντρα και μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.

Ο ίδιος ο φωτογράφος έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο video στο travel.gr: «Γύρισα το βίντεο αμέσως μετά την κακοκαιρία “Διομήδης” που είχε έρθει τις προηγούμενες μέρες.

Είναι στο δρόμο από τη Φλώρινα προς το χιονοδρομικό της Βίγλας στο Πισοδέρι το πρωί. Δεν είχε κόσμο. Ήταν πάρα πολύ όμορφα. Είχαν καθαρίσει το δρόμο, όπως συνηθίζεται, εκεί γιατί η περιοχή έχει πάρα πολύ χιόνι. Αυτές οι συνθήκες επικρατούν εκεί κάθε χρόνο, πολλές φορές κάθε χειμώνα. Απλά δεν είχε βρεθεί κάποιος να καταγράψει το τοπίο. Βοηθάει το ότι έχω ένα μεγάλο κανάλι, οπότε διαδίδεται πιο εύκολα η πληροφορία».

Ο χιονισμένος δρόμος της Ελλάδας που μάγεψε ολόκληρο τον πλανήτη -Το βίντεο που δεν θα πιστεύετε ότι γυρίστηκε στη χώρα μας

Όσο για την επιτυχία της ανάρτησής του, είπε στο ίδιο μέσο: «Με ακολουθούν μεγάλοι ξένοι λογαριασμοί οπότε το βρήκαν μερικοί, το ανέβασαν και σιγά σιγά το πήραν σχεδόν όλα τα μεγάλα accounts του Instagram.

Έχει διαδοθεί σε πολλές χώρες και έχει συγκεντρώσει συνολικά εκατομμύρια προβολές. Μου έχουν στείλει μηνύματα άνθρωποι από το εξωτερικό για να μου πουν ότι δεν ήξεραν καν ότι η Ελλάδα έχει χιόνι και βουνά.

Στόχος μου μέσα από το κανάλι μου είναι να δείχνω ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο οι παραλίες και τα νησιά μας.

Έχει πολλά πράγματα για να δεις. Έχει πάρα πολλά βουνά, έχει χιονοδρομικά. Χαίρομαι που μέσα από αυτό το βίντεο έγινε μια αρχή και ο κόσμος θα αρχίσει να μαθαίνει περισσότερο αυτή την πλευρά της Ελλάδας».

Λίγες ημέρες αργότερα, ο ίδιος φωτογράφος, ανήρτησε άλλο ένα video με κίνηση σε χιονισμένο δρόμο. Αυτή τη φορά από το όρος Βόρρας. Η ανάρτηση κέρδισε και πάλι πολλά likes και σχόλια.

ΠΗΓΗ: i-diakopes.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Κ. Σκρέκας: «Στρέφουμε την Κοζάνη, τη Φλώρινα και τη Μεγαλόπολη προς το μέλλον με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας»

Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Αμυνταίου

Aίθουσα Σύνταξης

Μήνυμα του ΕΚΦ για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Aίθουσα Σύνταξης