florinanews.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πικρία για τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Pyli Leonton
Κοινοποίηση

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του  Argolida TV που προβάλλεται πανελλαδικά μέσα από το πανελλήνιο δίκτυο Hellas chanel , αναφέρεται στους εμπλεκόμενους.

Η Αρχαιολογία, αλλά και οι υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να δώσουν απάντηση στους πολίτες, στους καταστηματάρχες και σε όσους βλέπουν αυτή την αδιάφορη εικόνα περασμένης εικοσαετίας.

Σε μια προσπάθεια να καλύψουν και να κουκουλώσουν , ενδεχομένως, παράνομες ενέργειες αφήνουν ανεξέλεγκτο και στη μοίρα του τον εξωτερικό χώρο  με σπασμένα παγκάκια ή σκοπίμως σπασμένα, κολώνες οδοσήμανσης απο το 1950-1960 να τις έχουν για σταχτοδοχεία , επικίνδυνα καλώδια να περνούν πάνω από τα δέντρα καθως και τις πινακίδες ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μετασχηματιστές στα επενδυμένα κοντέινερ , προκάτ να ηλεκτροδοτούν με επικινδυνότητα χωρίς καμία απολύτως προστασία ακόμη και από τις καιρικές συνθήκες .

Εάν δεν τα απομακρύνουν, θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, για του λόγου το αληθές , το βίντεο που σας παρουσιάζουμε σε πολλά σημεία δεν εμπεριέχει κανένα μοντάζ.

Σε μια προσπάθεια να αποτυπώσουμε αυτό που αντικρίσαμε με την είσοδό μας στο προαύλιο του αρχαιολογικού χώρου, θα θέλαμε να ενημερωθούν οι πολίτες του Δήμου Άργους- Μυκηνών , να έχουμε την απάντηση του δημάρχου Άργους που εδώ και μια δεκαετία δείχνει την ευαισθησία του σε θέματα πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς .

Φυσικά, για όλα αυτά φέρουν ευθύνη αυτοί που υλοποίησαν δράσεις και προγράμματα και απορρόφησαν κονδύλια. Πληροφορηθήκαμε, λοιπόν, από δελτίο τύπου ότι προετοιμάζονται για την καλοκαιρινή περίοδο. Αναφέρονται και στην Αργολίδα.

Διαβάστε ένα μέρος από το δελτίο τύπου παρακάτω “Η θωράκιση των αρχαιολογικών χώρων” ενόψει της αντιπυρικής περιόδου ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης των Υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λίνας Μενδώνη και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας του κ.ου Χρήστου Στυλιανίδη, με τους Δημάρχους και τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες των περιοχών όπου βρίσκονται έντεκα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Όταν υπάρχουν συμβάντα όπως τότε που πήρε φωτιά ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών, αλλά και της Επιδαύρου καθώς και παλαιότερα το Κάστρο του Παλαμηδίου, όταν κάλυψα ρεπορτάζ μέσα στο κάστρο και απορούσαν μέχρι και τα ελικόπτερα πού θα ρίξουν το νερό με τόσο κόσμο που είναι εντός κάστρου και ασφαλώς δεν ήθελαν να βγει τίποτα στη δημοσιότητα. Το κάστρο θα καιγόταν ολοσχερώς , διότι είχαν δώσει άδεια για να γίνει γαμήλια τελετή μεγάλου προσώπου και δεν το εμφάνισε κανένα κανάλι ως γάμο, αλλά ως απροσεξία κάποιου.

Σας ευχαριστώ και θα επανέλθω με κάποιο άλλο ρεπορτάζ , λόγω των ημερών , που να είναι πιο επίκαιρο. Άγγελος Δρίτσας Argolidatv.gr

Σουλιώτης Σπυρίδων 

31-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 ΑΡΧΕΙΟ //www.news247.gr

Η πυρκαγιά στις Μυκήνες γρήγορα επεκτάθηκε εντός του αρχαιολογικού χώρου, προκαλώντας σοβαρές φθορές. Παρά το οφθαλμοφανές αποτέλεσμα, το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι οι ζημιές ήταν οι “λιγότερες δυνατές”. Θύελλα αντιδράσεων.

Σχετικές αναρτήσεις

Οι τρεις κλίμακες επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα – Στα 90 ευρώ η ενίσχυση για το φυσικό αέριο

Aίθουσα Σύνταξης

Παράδοση απινιδωτή στο 6ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Φλώρινας από τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου

Aίθουσα Σύνταξης

Καστοριά: Εγκαίνια του νέου Αστυνομικού Μεγάρου

Aίθουσα Σύνταξης