florinanews.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σχέδιο «άλωσης» της Βόρειας Ελλάδας ως την Άνοιξη

tsipras-kastoria
Κοινοποίηση

Ως ένα από τα «κλειδιά» των επόμενων εκλογών αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας την εκλογική συμπεριφορά των πολιτών στη Βόρεια Ελλάδα, εκτιμώντας ότι αν η τάση αποσυσπείρωσης της ΝΔ στα πάλαι ποτέ «γαλάζια» «κάστρα» συνοδευθεί από την αντίστροφη τάση προσέλκυσης ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε μπορεί το βράδυ των εκλογών να είναι όλα διαφορετικά.

Στην Κουμουνδούρου, ανατέμνοντας κρυφές και φανερές δημοσκοπήσεις ως προς τα ποιοτικά, αλλά και τα ποσοτικά τους στοιχεία, υποστηρίζουν ότι έχουν… «όλους τους λόγους του κόσμου» να επενδύουν στη Βόρεια Ελλάδα και την εκλογική συμπεριφορά των κατοίκων της.

Η ακτινογραφία των συσχετισμών

Καταρχάς, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν «βλέπουν» ούτε ίχνη πια της Συμφωνίας των Πρεσπών στην εκλογική συμπεριφορά των βορειοελλαδιτών -εξάλλου, και τα ποσοστά του κόμματος στις εκλογές του 2019 δείχνουν ότι, grosso modo, οι «Πρέσπες» μέτρησαν στη Βόρεια Ελλάδα όσο σε όλη την Ελλάδα.
Επιπροσθέτως, στην Κουμουνδούρου «βλέπουν» ότι η ΝΔ και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν πρόβλημα σοβαρό -πρόβλημα που προκύπτει από την οικονομική δυσπραγία και την αύξηση της ανεργίας σε όλους τους νομούς από την Κατερίνη και πάνω, αλλά και συνδυάζεται με τοπικά ζητήματα, όπως παρακμή των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην Καστοριά, απολιγνιτοποίηση σε Κοζάνη-Φλώρινα, βαριά ζημιά από την απώλεια Ρώσων τουριστών στη Χαλκιδική κ.α.

Ταυτοχρόνως, οι «κεραίες» των επιτελικών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντοπίζουν μία έντονη αγανάκτηση. Όπως λένε όσοι ξέρουν, «το κύμα πάει να γίνει τσουνάμι και δε θα τους αφήσουμε να στραφούν στα ακροδεξιά. Είναι άνθρωποι που έχουν τα ίδια προβλήματα με όλους και η Αριστερά οφείλει να δείξει ότι θέλει να ακουμπήσουν πάνω της για τα προβλήματά τους», όπως τονίζει κορυφαίος παράγοντας της Κουμουνδούρου.

Χιλιόμετρα

Τούτου δοθέντος, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε και αυτή την εβδομάδα ότι δεν αντιμετωπίζει ως «ευκαιριακή» την παρουσία του σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αλλά πως ξεδιπλώνει μία συγκεκριμένη στρατηγική, με αρχή, μέση και τέλος -και, φυσικά, με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην πρωθυπουργός φροντίζει να συνδυάζει κάθε περιοδεία του με τοπικά προβλήματα-ζητήματα της κάθε περιοχής, ώστε να δείχνει ότι «πιάνει» τον «σφυγμό» της κοινωνίας.

Το είδαμε στη Φλώρινα που «ανέβασε» το ζήτημα του κόστους των καυσίμων και της θέρμανσης, το είδαμε με τα αγροτικά ζητήματα και τα προβλήματα των κτηνοτρόφων που ανέδειξε στο Κιλκίς αλλά και στις παρεμβάσεις του για τα προβλήματα των αγροτών και των επαγγελματιών χθες στην Καστοριά.

Πέλλα, Κιλκίς, Σέρρες, Φλώρινα και Καστοριά είναι οι πρώτες μόνο ψηφίδες ενός συγκεκριμένου παζλ εκλογικής στρατηγικής που εφαρμόζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει αποφασίσει πως «την ώρα που οι άλλοι θα διαβάζουν δημοσκοπήσεις, εμείς θα κάνουμε δουλειά μυρμηγκιού στην κοινωνία», όπως λένε συνομιλητές του.

Σχετικές αναρτήσεις

Γ. Αντωνιάδης: Καταβάλλονται οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς μήλων, ροδάκινων και φασολιών

Aίθουσα Σύνταξης

Εργαζόμενοι: κόστος εργασίας ή επένδυση εργασίας;

Aίθουσα Σύνταξης

Εκλογές 2023: Ποιοι βουλευτές εκλέγονται στη Φλώρινα – Οι πρώτοι σε σταυρούς

Aίθουσα Σύνταξης