florinanews.gr
ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογραφή σύμβασης αλλαγής δικτύων ύδρευσης στο Δήμο Πρεσπών

Mail 750x354
Κοινοποίηση

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ» προϋπολογισμού 3.641.129,03€ (χωρίς ΦΠΑ)

Πρόκειται για την μεγαλύτερη δράση του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Πρεσπών για την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων για ύδρευση με στόχο την αξιόπιστη προσφορά δημοτικών υπηρεσιών ύδρευσης στους πολίτες και τη εξάλειψη του μη τιμολογούμενου νερού συμβάλλοντας στην αποδοτικότερη χρήση των φυσικών πόρων της Πρέσπας και την ανθεκτικότητα απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Το έργο αφορά την ολική αλλαγή των δικτύων ύδρευσης σε έξι από τις δεκαέξι συνολικά κοινότητες του Δήμου Πρεσπών (Κρυσταλλοπηγής, Καρυών, Καλλιθέας, Βροντερού, Ψαράδων, Λαιμού) συνολικού μήκους 27.81 χιλιομέτρων. Με την αλλαγή των δικτύων θα εξαλειφθούν οι, ολοένα και πιο συχνές, βλάβες που προκαλούν και διακοπή στην παροχή νερού στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Τα νέα δίκτυα είναι μελετημένα ώστε οι πιέσεις να κατανέμονται ομοιόμορφα, εξασφαλίζοντας την εκμηδένιση των, συχνών σήμερα, αστοχιών υλικού. Την ίδια στιγμή με τη εγκατάσταση του νέου δικτύου θα εξαλειφθούν τόσο οι αφανείς διαρροές όσο και οι τυχόν παράνομες συνδέσεις που δυστυχώς γίνονταν συχνά στο παρελθόν και έχουν οδηγήσει στα συγκεκριμένα δίκτυα σε υψηλά ποσοστά μη τιμολογούμενου νερού.

Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 18 μηνών και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» μαζί με το αντίστοιχο έργο της αρχαιολογικής υπηρεσίας ύψους 173.387,10€. Η σύμβαση υπογράφτηκε με τον εκπρόσωπο του μειοδότη που είναι η τεχνική εταιρεία 5ης τάξεως ΜΕΕΠ ΚΟΚΚΙΝΟΣ Α.Τ.Ε.Ε. και το συμβατικό τίμημα ανέρχεται σε 2.609.135,89€.

Το έργο της αντικατάστασης των δικτύων είναι το μεγαλύτερο από μια δέσμη έργων και δράσεων που έχουν σχεδιαστεί και είναι σε φάση υλοποίησης από τον Δήμο Πρεσπών. Έτσι με την πράξη SMARTWATERSAVE του προγράμματος Interreg CBC Ελλάδα – Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020, που ολοκληρώθηκε το 2022, αναβαθμίστηκαν σε σύγχρονα πρότυπα με τοποθέτηση εξοπλισμού και μερική αντικατάσταση σωληνώσεων και χαρτογραφήθηκαν δίκτυα πέντε οικισμών του Δήμου Πρεσπών.

Επίσης μέσα στο επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί η προμήθεια εξοπλισμού αντλιοστασίων για την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των εγκαταστάσεων και της αξιοπιστίας του συστήματος ενώ επίσης θα επαναδημοπρατηθεί η προμήθεια συστήματος τηλεμετρίας και τηλεελέγχου ύψους 1,47 εκ. € που είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Η προμήθεια περιλαμβάνει την τεχνολογική αναβάθμιση του συνόλου των δικτύων του Δήμου με την εγκατάσταση εξοπλισμού ανιχνευτών και αυτοματισμών υψηλής τεχνολογίας στα κρίσιμα σημεία των δικτύων, από τα φρεάτια έξω από τα σπίτια των καταναλωτών μέχρι τις δεξαμενές τροφοδοσίας των δικτύων.

Με την ολοκλήρωση αυτών των ήδη ενταγμένων δράσεων, το επόμενο διάστημα, η ύδρευση στον Δήμο Πρεσπών θα γίνεται με εξαιρετικά αποδοτικό τρόπο τόσο οικονομικά και διοικητικά όσο και περιβαλλοντικά.

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: H κυβέρνηση μεριμνά για τους servicers, αλλά όχι για τους δανειολήπτες

Aίθουσα Σύνταξης

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Συγκλίσεις μόνο με προοδευτικές δυνάμεις, στο τέλος του χρόνου το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας και τέλος Ιανουαρίου οι υποψήφιοι για Δήμους

Η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Π.Ε. Φλώρινας

Aίθουσα Σύνταξης