florinanews.gr
ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

7 ώρες ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθετε στο ανθρωποκτονιών στη Γαδά

daskalakis-anakritria-1.jpeg
Κοινοποίηση

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση της Πάτρας με τον θάνατο των τριών παιδιών. Ο κύκλος των νέων καταθέσεων ξεκίνησε με τον πατέρα να καταθέτει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.
Μάλιστα ήταν μία πολύωρη κατάθεση που κράτησε έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, σήμερα θα δώσει κατάθεση ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί και η μητέρα του.

Την Τετάρτη. κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών ταξίδεψε μέχρι την Πάτρα, προκειμένου να πάρει κατάθεση από την ιατροδικαστή Αγγελική Τζιόλα, η οποία είχε διενεργήσει τη νεκροψία – νεκροτομή στην 6 μηνών Ίριδα.

Η κατάθεσή της φέρεται ότι διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες και κρίνεται άκρως σημαντική.

Θέμα ημερών να δοθούν απαντήσεις
Πλέον θεωρείται θέμα ημερών η επίσημη απάντηση για το αν οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια, όπως συνέβη στην περίπτωση της αδερφής τους, Τζωρτζίνας.

Οι νέες τοξικολογικές εξετάσεις των δύο πρώτων παιδιών που έχασε η οικογένεια το 2019 και το 2021 βγήκαν καθαρές και, σε συνδυασμό τόσο με την έλλειψη παθολογικού αιτίου, όσο και ορισμένων βασικών ευρημάτων, κάνουν τους γιατρούς να μιλούν πλέον με βεβαιότητα για θανάτους από ασφυξία.

«Περιμένουμε τα ασφαλή και όχι τα γρήγορα πορίσματα» για τον θάνατο των δύο αδελφών, έτσι ώστε «να έχουμε αιτίες θανάτου που δεν θα μπορούν να αμφισβητηθούν» είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης.

Όπως διευκρίνισε, δεν χορηγήθηκε κεταμίνη στα δύο πρώτα παιδιά. «Η κεταμίνη είχε διερευνηθεί στο καλύτερο βιολογικό υλικό που μπορεί να έχει ένας ιατροδικαστής, δηλαδή το αίμα. Έχουμε βεβαιότητα ότι δεν χορηγήθηκε στα δύο πρώτα παιδιά κεταμίνη και επίσης έχουμε βεβαιότητα ότι δεν χορηγήθηκε και καμία άλλη ουσία που να επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα γιατί αυτές οι ουσίες αποκλείστηκαν με τις κατάλληλες εξετάσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Λέων, «οι συνάδελφοι που θα συντάξουν την έκθεση, αφενός θα πρέπει να ανατρέψουν τα προηγούμενα αίτια θανάτου και αφετέρου να δώσουν με ασφάλεια τις νέες αιτίες που θα δρομολογήσουν και τις εξελίξεις».

Τι έδειξαν οι εξετάσεις για τον θάνατο της Μαλένας
Σε ό,τι, αφορά στον θάνατο της Μαλένας, οι επιστήμονες που ανέλυσαν τα δεδομένα στάθηκαν, σύμφωνα με το Live Νews, στα εξής ευρήματα: Στις δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα του παιδιού που, όπως έχουν καταλήξει πλέον, προκλήθηκαν με την έλλειψη οξυγόνου, στην εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, στο έντονο πνευμονικό οίδημα και έντονη πνευμονική συμφόρηση, μαζί με ήπιες παρεγχυματώδεις αλλοιώσεις νεφρού.

Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, όλα αυτά έγιναν στοχευμένα στο άτυχο παιδί από το πρόσωπο που ήθελε να το σκοτώσει.

Στην παλιά ιατροδικαστική εξέταση, που υπέγραψε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια. Κάτι που ακόμα, όπως φαίνεται, προκαλεί αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις.

Πολλοί προβληματίστηκαν για το αν ήταν τελικά έγκλημα ο θάνατος των τριών παιδιών. Είναι εύλογος προβληματισμός, αφού βρέθηκαν ακόμα και επιστήμονες, που άθελά τους ή εσκεμμένα θόλωσαν την «εικόνα». Η περίοδος αυτή θα τελειώσει, όμως, με τις δύο ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες.

Μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο, μαζί με τη Μαλένα εκείνη την ημέρα ήταν μόνο η μητέρα της.

Τα νέα στοιχεία για τον θάνατο της Ίριδας
Καθαρές από το εργαστήριο του ΑΠΘ βγήκαν και οι νέες τοξικολογικές εξετάσεις της μικρής Ίριδας, που πέθανε στην κούνια του σπιτιού της, την Άνοιξη του 2021, όταν κοντά της, εκείνη την τελευταία νύχτα στη σύντομη ζωή της, ήταν η μητέρα, η θεία και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα.

Τέσσερις μήνες μετά από την πρώτη συνέντευξη που είχαν δώσει οι γονείς, ο πρόεδρος των Ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων, ξεκαθαρίζει στο MEGA ποια στοιχεία έκαναν τους επιστήμονες να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η Ίριδα δολοφονήθηκε.Αν όλα αυτά καταγραφούν τις επόμενες ημέρες και μέσα στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογριά, θεωρείται βέβαιο πως θα κινηθούν μια σειρά από διαδικασίες, με πολλούς να μιλούν τις τελευταίες ώρες για νέες διώξεις.

Στο επίκεντρο, εκτός από την 33χρονη μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, αναμένεται να βρεθεί και η αδερφή της, Δήμητρα, που έζησε από κοντά τα δραματικά γεγονότα – με τις αντιφάσεις στις καταθέσεις της να αξιολογούνται από τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, όπως έχουν πει τόσο η 33χρονη όσο και η αδερφή της, έλειπε από το σπίτι και ειδοποιήθηκε όταν το βρέφος ήταν ήδη νεκρό.

Σχετικές αναρτήσεις

Νεκρός στις όχθες του ποταμού ο 51χρονος που αγνοούνταν

Ο Χρήστος Ευαγγέλου, από την Φλώρινα, πρώην Αντιπεριφερειάρχης επί θητείας Γ. Δακή, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Γιώργο Αμανατίδη

Κατάταξη 26 επιτυχόντων ιδιωτών ως δόκιμοι αστυφύλακες στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας

admin