florinanews.gr
ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Philoxenia 2022: Τουριστική προβολή των Πρεσπών μέσω τρισδιάστατης παρουσίασης

Prespa View 12 3d
Κοινοποίηση

Με έναν διαφορετικό, πρωτότυπο, σύγχρονο αλλά και εντυπωσιακό τρόπο θα γίνει η φετινή τουριστική προβολή των Πρεσπών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Ρhiloxenia 2022», που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της στη ΔΕΘ στη Θεσαλονίκη και ανοίγει απόψε τις «πύλες» της στους επισκέπτες.

«Ένα ταξίδι γεμάτο γεύσεις και εικόνες, με πλοηγό την ιστορία, τη φύση και τον πολιτισμό», προσφέρει η Ένωση Τουριστικών και συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών στην φετινή έκθεση «Ρhiloxenia 2022», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καλλιέργειες με τα φημισμένα φασόλια Πρεσπών, το γαλήνιο τοπίο της λίμνης, τα ηλιακά σκάφη, τα μνημεία της περιοχής, η θερμή φιλοξενία σε όμορφα καταλύματα, αλλά και διάφορα extreme sports θα δημιουργήσουν την τελική «σύνθεση» της συνολικής παρουσίασης, στην οποία οι επισκέπτες της διεθνούς έκθεσης τουρισμού θα έχουν τη δυνατότητα να «ταξιδέψουν» μέσα από μια μοναδική ψηφιακή αποτύπωσή της, με την χρήση τεχνολογιών 3D απεικόνισης.

«Ο δήμος μας δημιούργησε την τρισδιάστατη απεικόνιση των σημαντικότερων αξιοθέατων της Πρέσπας, κάνοντας την αρχή με τη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου, στο ομώνυμο νησί. Επιστήμονες με γνώση στην τεχνολογία έκαναν πλήρη αποτύπωση πάνω στα ερείπια της υφιστάμενης Βασιλικής του Αγίου και δημιούργησαν το πώς θα μπορούσε να είναι σήμερα, ενώ μετρά χίλια χρόνια ζωής. Παράλληλα υπάρχει και μια άλλη τρισδιάστατη απεικόνιση, αυτή της σπηλιάς που χρησιμοποιούνταν στον εμφύλιο και χωρούσε περίπου 250 κρεβάτια ασθενών. Αυτή αποτυπώθηκε ψηφιακά ξανά και μπορεί κάποιος να δει πώς ακριβώς λειτούργησε τότε» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών, Στράτος Βασιλόπουλος και συμπλήρωσε: «Η ένωσή μας, παρά το γεγονός ότι ιδρύθηκε πριν από μόλις ενάμιση χρόνο, προσπαθεί με κάθε τρόπο να προβάλει τα αναρίθμητα προϊόντα της περιοχής. Εμείς λέμε πως προσφέρουμε φιλοξενία, είμαστε εραστές της φιλοξενίας και στόχος μας είναι να προβάλουμε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης τα μυστικά του τόπου μας. Από το Λέστερ της Αγγλίας, όπου ήδη έχουμε κάνει επαφές πριν από λίγο καιρό, όπως και στο Παρίσι, τώρα με την ευκαιρία της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, έχουμε κανονισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις με τουριστικά γραφεία από όλον τον κόσμο ώστε να ενημερώσουμε για τις δυνατότητες που προσφέρουν οι Πρέσπες. Πρέπει να μάθουν όλοι ότι εκτός από ήλιο και θάλασσα, υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, αυτή που κρύβει έναν επίγειο παράδεισο, και οι Πρέσπες μας είναι ένα κομμάτι της γης γεμάτο με χιλιάδες χρώματα, αρώματα και ομορφιές».

Οι εκπρόσωποι της περιοχής των Πρεσπών φιλοδοξούν να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με ταξιδιωτικούς και τουριστικούς φορείς και οργανισμούς, οι οποίοι μπορούν να προσελκύουν τουρίστες από όλον τον κόσμο ενώ παράλληλα μπορούν μέσω των δραστηριοτήτων και του δικτύου τους να προβάλλουν τις ομορφιές της περιοχής σε εκατομμύρια ανθρώπους από άλλες χώρες που δεν γνωρίζουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία των Πρεσπών.

Μάλιστα, από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και την Ένωσης Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών έχει προγραμματιστεί μία ειδική εκδήλωση στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ (δηλ. το επίσημο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας) με τίτλο «Discover Prespa-Ένα διαχρονικό ταξίδι στην Ιστορία, τη φύση και τις γεύσεις».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση διεξάγεται σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών, τους δήμους Φλώρινας και Αμύνταιου και την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Φλώρινας και έχει στόχο να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών όσο και των ελληνικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Σχετικές αναρτήσεις

Παραιτείται ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος;

Aίθουσα Σύνταξης

Φλώρινα: Νέος Τουριστικός οδηγός του Δήμου

Aίθουσα Σύνταξης

Συνεργασίες του Σταύρου Παπασωτηρίου με Δήμο Πρεσπών και συναρμόδια υπουργεία για θέματα της περιοχής